Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ DEBATE Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ


Υπέρμαχος του .. μοναχικού τηλεοπτικού βίου φαίνεται πως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς αρνείται επιμόνως να εμφανιστεί σε κοινή τηλεοπτική συνέντευξη με συνυποψηφίους του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά τις συνεχείς…


προσκλήσεις που δέχεται από τηλεοπτικά κανάλια και και αντιπάλους του όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης & Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Όπως γράφει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος” σε άρθρο του Άρη Χατζηγεωργίου, τα τηλέφωνα χτυπούν καθημερινά και επίμονα στο επιτελείο του Γ. Καμίνη με αιτήματα από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως φιλοξενούν σχεδόν καθημερινά το δήμαρχο Αθηναίων, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως φοβάται να εκτεθεί στην παράλληλη αντιπαράθεση και προτιμά να εμφανίζεται σταθερά μόνος του απέναντι στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.

Υπενθυμίζεται ότι για μια τέτοια άρνηση δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία οι περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά ούτε και μια άρνηση να περιλαμβάνονται στο πάνελ όλοι οι υποψήφιοι – άρα και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, βάσει των νόμων για την προεκλογική περίοδο, η εμφάνιση ενός υποψηφίου σε ντιμπέιτ γίνεται χωρίς περιορισμούς, αρκεί στην πρώτη περίοδο να συμμετάσχουν τουλάχιστον τρείς ακόμη υποψήφιοι και τις τελευταίες ημέρες τα ¾ του συνόλου των υποψηφίων.

Μπερδεμένος..

Μια εξήγηση γι΄ αυτή την άρνηση επιχείρησε να δώσει ο ίδιος ο Γ. Καμίνης, αλλά μπέρδεψε τον ευατό του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 23 Φεβρουαρίου 2014, ο δήμαρχος Αθηναίων ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως θα ψφελούσε η διενέργεια κάποιου ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψηφιίων για τη δημαρχία. Τότε, λοιπόν απάντησε «Αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται τα ντιμέιτ των πολιτικών αρχηγών στις εθνικές εκλογές, σε πρώτη ανάγνωση, μάλλον δε θα ωφελούσε».

Κρίνοντας από τη στάση που κράτησε ο Γ. Καμίνης στο δίμηνο που πέρασε έκτοτε, η «πρώτη ανάγνωση» ήταν και η τελευταία, με τον ίδιο να αρνείται επιμόνως, παρά τις δημόσιες προκλήσεις που έχουν εκπέψει τόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης όσο και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.



Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυσκολία είχε επιδείξει ο νυν δήμαρχος Αθηναίων και στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του 2010. Τότε, όμως η γενικότερα επιφυλακτική στάση του μπορούσε εύκολα να εξηγηθεί με δεδομένη και μη κρυπτόμενη την άγνοια του για πολλά θέματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της πολιτικής γενικότερα.

Υπήρξαν μάλιστα, τότε πολιτικοί αναλύτές που εκτίμησαν ότι αυτή η επιφυλακτική στ άση του αντιμετωπίστηκε θετικά από τους πολίτες που έβλεπαν επιτέλους κάποιον να μη δηλώνει… παντογνώστης και «έτοιμος να μιλήσει επι παντός επιστητού χωρίς να λέει τίποτα».

Με άλλα λόγια, το 2010, αλλά ενδεχομένως και σήμερα, ένα μη πολιτικό πρόσωπο αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη συμπάθεια και επιείκεια. Αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου πλέον με τον Γ. Καμίνη, ο οποίος στη διάρκεια της δημαρχιακής θητείςα του έχει εκδηλώσει συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές, που είτε έχουν ήδη αξιολογηθεί είτε υπάρχει το ενδιαφέρον στο εκλογικό σώμα ν’ αξιολογηθούν μέσα από ένα ντιμέιτ.

Όσο για τους κανόνες του διαλόγου, εάν δεν αρέσουν στον πρώην Συνήγορο του Πολίτη εκείνοι που είχαν συμφωνηθεί για τους πολιτικούς αρχηγούς, μπορεί εκείνος να επιδιώξει καλύτερους σε συνεννόηση με τους ανθυποψηφίους του, τουλάχιστον εκείνους του συνταγματικού τόξου.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου