Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δύο off-shore που φαίνεται να συνδέονται με ΧΑ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ


Δύο off-shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, στέλεχος που σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος, έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο.

Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχουν εντοπισθεί 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος στο πρόσφατο πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή δήλωνε άνεργος, με μόλις επτά ευρώ σε καταθέσεις και ένα ακίνητο 50 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από την πλευρά του βουλευτή αναφέρεται ότι οι 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουν εντοπισθεί ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος», αλλά οι έλεγχοι συνεχίζονται και ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου