Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

«Είμαι πεπεισμένος πως τέτοιου είδους [ομοφυλοφιλικές] σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη ζωή της κοινωνίας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα είναι παράνομες στη Ρωσία πρότεινε την Παρασκευή η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, εν μέσω Δυτικών πιέσεων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

«Δεν τίθεται ερώτημα, η κοινωνία πρέπει να συζητήσει αυτό το ζήτημα, δεδομένου ότι ζούμε σε μία δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Βζέβολοντ Τσάπλιν, μιλώντας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Izvestia.

Τόνισε δε πως πολλές δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους αντιλαμβάνονται την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια ή έγκλημα, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα της ρωσικής κοινωνίας να επιστρέψει στην απαγόρευση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων που ίσχυε επί Σοβιετικής Ένωσης.

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι η πλειοψηφία του λαού μας, και όχι δυνάμεις του εξωτερικού, που θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα πρέπει να είναι έγκλημα και τι όχι», συμπλήρωσε ο κ. Τσάπλιν.

«Είμαι πεπεισμένος πως τέτοιου είδους [ομοφυλοφιλικές] σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη ζωή της κοινωνίας μας», κατέληξε.

Η τοποθέτηση Τσάπλιν προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση οργανώσεων που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία.

Μετά την επανάσταση του 1917, η πρώτη Σοβιετική κυβέρνηση κατέρριψε όλους τους παλαιούς νόμους αναφορικά με τις σεξουαλικές σχέσεις, ουσιαστικά νομιμοποιώντας την ομοφυλοφιλία. Επί Βλαντιμίρ Λένιν, ομοφυλόφιλοι συμμετείχαν ενεργά στην κυβέρνηση.

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις ποινικοποιήθηκαν το 1934 και νομιμοποιήθηκαν εκ νέου το 1993.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου