Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Δύο συλλήψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών, καθώς συνελήφθησαν οι Σωτήρης Εμμανουήλ, στέλεχος των Ελληνικών Ναυπηγείων και ο Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση της διακίνησης του μαύρου χρήματος. Ο πρώτος εμφανίζεται να έχει εισπράξει μετά τον Οκτώβριο του 2001 το υπέρογκο ποσό των 24 εκατ. ευρώ, μέσω της εταιρείας Ιnveco η οποία αποδίδεται σε αυτόν.

Ο Ιωάννης Μπέλτσιος είχε διατελέσει το 1988 γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ στην συνέχεια είχε καταλάβει διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

Οπως γράφει και το onalert Για την HDW, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν κομβικής σημασίας και δεν έπρεπε με τίποτα να χαθούν. «Θα είχαμε πρόβλημα αν ο κ. Εμμανουήλ δεν είχε συνεργαστεί μαζί μας και είχε πάει στους Γάλλους», κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο στην Εισαγγελία του Μονάχου ο Χανς Μόλενμπεκ. Ακολούθως, ο πρώην διευθυντής της Ferrostaal θα μιλήσει ευθέως για πληρωμές προς τον Σωτήρη Εμμανουήλ και εκπροσώπους των συνδικάτων.

Σε προκαταρκτικές ανακρίσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών το 2004 στο Ντίσελντορφ, ήταν η πρώτη φορά που ο Μόλενμπεκ είχε μιλήσει για τον Σ. Εμμανουήλ και τη σχέση του με την εταιρεία Inνeco. Η υπεράκτια εταιρεία έχει ήδη εμφανιστεί στη λίστα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ως αποδέκτης πληρωμών. «Σας λέει κάτι η εταιρεία Inveco;», ρωτούσε ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ. «Ναι, σχετίζεται με τον Σωτήρη Εμμανουήλ. Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των διαπραγματεύσεων, σε ένα λεγόμενο Head of Agreements. Αυτό σχετιζόταν με διάφορες αποδοχές για τον κ. Εμμανουήλ».

Τον Ιούλιο του 2010, στο Μόναχο, ο παλαιός διευθυντής της Ferrostaal θα μιλήσει και για συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. «Η Inveco ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμεμιγμένη με πληρωμή από την HDW, εννοώ πληρωμή 17.000.000». Επιπλέον διευκρινίζει: «Την εταιρεία Inveco την τοποθετώ κοντά στον κ. Εμμανουήλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό».Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου