Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για τον Κοντομηνά


Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, προέκυψε ως προς την ποινική μεταχερίριση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, είχε την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ (σσ. ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν, σε ανάλογη υπόθεση) καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Τη διαφωνία οφείλει να κρίνει εντός 24ωρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας kατά τη διάρκεια της απολογίας του, που άρχισε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11:30, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ευθύνη του είδους και των όρων χορήγησης των δανείων ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Κατα τις ίδιες πηγές, ο επιχειρηματίας φέρεται να αμφισβητεί το σκεπτικό του εισαγγελικού πορίσματος και να υποστηρίζει ότι για τα δάνεια έβαλε ενέχυρο μετοχές, αλλά και προσημειώσεις σε ακίνητα. Δέχεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, πλην όμως τονίζει ότι προτίθεται να προβεί σε ρυθμίσεις.

Ο επιχειρηματίας, επίσης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ροή χρήματος προς τους ατομικούς του λογαριασμούς, και ότι όλες οι κινήσεις ποσών αφορούν εταιρικές συναλλαγές.
Για την υπόθεση των καρτών, ο κ. Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι ήταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για την οποία δεν έχει λόγο ο επιχειρηματίας. Μάλιστα ο φέρεται να επικαλείται έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταγενέστερο εκείνων που διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, σύμφωνα με το οποίο η εξαγορά της Bestline ήταν συμφέρουσα για το ΤΤ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς προβάλλει τον νομικό ισχυρισμό ότι εφόσον δεν προκύπτει αδίκημα δωροδοκίας δεν μπορεί να συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι πείστηκαν ή πιέστηκαν στελέχη του ΤΤ να επιλέξουν τους επίμαχους όρους για τα δάνεια.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου