Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ.


Εγκρίθηκε η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα
Η νομική διαδικασία μπορεί να κρατήσει από 2 έως 40 ημέρες

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ.
Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 ημέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Διευκρινίζεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης, υποστήριξε ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του Τ.Τ. κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιόν του.

Και ο ίδιος όμως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. ανέφερε, μιλώντας το Σάββατο στον Real FM, πως είχε ενημερώσει την ανακρίτρια, μέσω του δικηγόρου του, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα το βράδυ. «Για κάποιο λόγο αποφασίστηκε, ενήργησαν και με συλλάβανε και συνεπώς μπορεί να έρθω αντί για τη Δευτέρα την Κυριακή», πρόσθεσε.

«Αυτό το οποίο έλεγα από την αρχή είναι ότι θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις», είπε ο κ. Φιλιππίδης ερωτηθείς σχετικά με τα όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι δεν είχε πει ποτέ ότι βρισκόταν εκεί. «Απλώς επειδή συνήθως πηγαίνω στην Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι εκεί», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ.

Πρόκειται για το πέμπτο ένταλμα σύλληψης που ενεργοποιείται από τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου