Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος με όρους ο Χαρ. Γιαγκούδης την Τετάρτη η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του Δ. Κοντομηνά


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπος Γιαγκούδης, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση των δανείων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος πρώην Υπάλληλος ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιαδη.

Ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.
Όπως υποστηρίζει ακόμη, τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ήταν ενήμερα ως το 2012.
Στον κ. Γιαγκούδη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέως για τον Δ. Κοντομηνά

Νωρίτερα, απολογήθηκε με υπόμνημα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος προσπάθησε να αντικρούσει τις σε βάρος του κατηγορίες.
Μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως προέκυψε διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη κ. Κοντομηνά και έτσι, το λόγο για τη μεταχείρισή του πλέον έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την απόφασή του αύριο Τετάρτη.

Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης είχε την άποψη ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, σε αντίθεση με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου