Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Βιάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης


- Ζητά από τη Δικαιοσύνη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του από την Τουρκία - Απολογήθηκε ο Κοντομηνάς, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βαρότσης

Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος τού πρώην προέδρου του ΤΤ, Αθανάσιος Βαρλάμης.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Η διαδικασία έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Προς το παρόν ο κ. Φιλιππίδης παραμένει στις τουρκικές φυλακές του Μαλτεπέ, ενώ η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου. Από εκεί ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν τα στοιχεία στην τουρκική γλώσσα και θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας.

Σήμερα ανακρίνεται ο Κοντομηνάς

Περίπου στις 11:30 ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διάσκεψη του ανακριτή κ. Ανδρεάδη και της αρμόδιας εισαγγελέα κυρίας Πόπη Παπανδρέου για να αποφασιστεί η περαιτέρω μεταχείριση του κ. Κοντομηνά, ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα, μετά τη μαραθώνια απολογία του ο Μάριος Βαρότσης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύσεως 300.000 ευρώ.

Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του και κυρίως στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Βαρότσης υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κριθούν με σημερινά κριτήρια τα δάνεια που είχε χορηγήσει το ΤΤ τα έτη 2008 - 2009. Όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, τότε οι συνθήκες στην αγορά ήταν τελείως διαφορετικές με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, όπου η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει.

Ακόμη, φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το ΤΤ χορηγούσε δάνεια τηρώντας όλες τις δικλείδες ασφαλείας και μάλιστα σε επιχειρηματίες με εχέγγυα και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου