Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου


Αίσιο τέλος έδωσαν οι αρχές στην περιπέτεια του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου που είχε απαχθεί από αγνώστους χθες το βράδυ, σύμφωνα με το skai.gr.

Οι αστυνομικές αρχές απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και θα δώσει σε λίγο κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας όπου βρίσκεται, ενώ συνελήφθη ο ένας από τους δράστες και κρατείται.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι  δράστες (εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις).

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ οι αστυνομικοί εντόπισαν το στίγμα των κινητών τηλεφώνων των δραστών. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο των δραστών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, να φτάσουν στην περιοχή και να συλλάβουν έναν εκ των δραστών, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος των απαγωγέων. Οπως αναφέρεται το λάθος των απαγωγέων ήταν ότι είχαν πολλαπλές τηλεφωνικές επαφές με την οικογένεια του επιχειρηματία, διαπραγματευόμενοι τα λύτρα που απαιτούσαν. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ενός ειδικού προγράμματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των τηλεφώνων, έφτασαν στα ίχνη των απαγωγέων, οργάνωσαν την επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον 60χρονο Μ. Καραμολέγκο.

Ο επιχειρηματίας απήχθη χθες το βράδυ στις 11.00 την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, μόνος του με το αυτοκίνητό του, όπου του έκοψαν το δρόμο δυο μοτοσυκλέτες. Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι της απαγωγής του επιχειρηματία προηγήθηκε συμπλοκή με τους απαγωγείς.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η αρτοβιομηανία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στις 15:50 όπου ανέφερε ότι: Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα.

Για το θέμα νωρίτερα  το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Απαγωγή γνωστού επιχειρηματία μεγάλης ηλικίας πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα, όπως πρώτος μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Η απαγωγή φέρεται να έλαβε χώρα στα περίχωρα της Αθήνας, εντός της Αττικής.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία φέρεται να μην δίνει το όνομα του επιχειρηματία στη δημοσιότητα καθώς εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr η απαγωγή έχει τα χαρακτηριστικά της πρόσφατης απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή κ. Κίκου Μαρτίνου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου στη Βούλα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται αργά το βράδυ της Τρίτης καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε σπίτι του στα βόρεια προάστια, δύο αυτοκίνητα του έστησαν ενέδρα Γέρακα και τον ακινητοποίησαν. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει μαρτυρία για συμπλοκή στο σημείο, ωστόσο στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για «κατ’ οίκον συμπλοκή». Στο σημείο της απαγωγής βρέθηκαν στοιχεία του DNA του επιχειρηματία, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα. Η αστυνομία βρίσκεται σε προχωρημένες έρευνες για την ανεύρεσή του.


Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου