Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Δώστε όσα μπορείτε» για να γλιτώσετε τις κατασχέσεις


«Δώστε άτυπα όσα μπορείτε», παροτρύνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις 12 δόσεις της ισχύουσας ρύθμισης.

Απαντώντας μέσω twitter σε έκκληση συνταξιούχου του ΙΚΑ που έχει βεβαιωμένους φόρους 13.000 ευρώ και ο οποίος δεν μπορεί να αποπληρώσει σε 12 μήνες, αλλά σε 24 μήνες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τόνισε πως αν ο φόρος αντιστοιχεί στο οικονομικό έτος 2013 δεν γίνεται να αποπληρωθεί σε 24 δόσεις. «Δίνεται άτυπα όσα μπορείτε», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Πλέον οι φόροι έχουν πάψει να εξοφλούνται στις ΔΟΥ, αλλά πληρώνονται αποκλειστικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής μέσω του συστήματος Τaxis.

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα στον φορολογούμενο να τυπώνει την ταυτότητα οφειλής, είτε με αναγραφή του οφειλόμενου ποσού είτε χωρίς.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο φορολογούμενος μπορεί να πάει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ και να καταβάλει όποιο ποσό έχει τη δυνατότητα. Με τον τρόπο αυτό, ο φορολογούμενος δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων και μπορεί να μπλοκάρει ενδεχόμενες κατασχέσεις, στον βαθμό που πράγματι βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας.

Εφόσον οι φορολογούμενοι καταβάλουν έστω και το ελάχιστο αυτό ποσό σε μηνιαία βάση θα προστατεύονται από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Share

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου